Cikkek / Évbúcsúztató horgászat 2011 Harsány!

2012-03-19 10:32:18 • horgászat, Harsány

A novemberi enyhe időjárás meghozta a kedvemet egy utolsó idei horgászatra, választásom a Harsányi tóra esett. Ami persze nem volt véletlen, hiszen harsányi lakos vagyok! Péntek délre értem a tóhoz.

Tóth Péter tógazdával történt egyeztetés után az úgynevezett félnégyes helyet választottam, mivel a pontyok már a tó közepén tanyáztak ezért Peti, engedélyezte a behúzást is.
A horgászhely elfoglalása után a tábor kialakítása következett, majd a szomszéd helyen horgászó Pistivel elhelyeztük a bójákat. Én dobástávolságra raktam le, ő a behúzást választotta így a bójája jóval beljebb került. Az etetés után következett a horgászat. Csalizáskor különböző ízű bojlikat raktam fel. Az első botomra saját készítésű fűszeres. A másodikra Squid & Octopus, a harmadikra Fish+Robin Red bojli került. Csendesen teltek az órák. Az első kapásra éjfélig kellett várni! Folyamatos csipogás jelezte, hogy vendégem érkezett. Rövid fárasztás után sajnos elveszítettem! Gyors csalizás majd dobás következett. Reggelig még volt egy kapásom de az is lemaradt. A barátom fogott az éjszaka három pontyot, ezért elhatároztam, hogy beljebb rakom a bójámat és ráhúzok egy botot saját fűszeres bojlival. Változtatásom hamar eredményt hozott! Fogtam egy gyönyörű 16, 4 kg tükörpontyot, majd a többi botom is behúzásra került. Botonként a hidegvíz ellenére viszonylag sokat etettem, minden behúzáskor fél-fél kiló pellet és bojli került beetetésre. Sötétedésig nem volt kapásunk, majd a szomszéd gyorsan fogott három szép pontyot, amiből kettő tíz+os volt.

Az este első halára kilencig kellett várni, amikor maszatolós csipogásra lettem figyelmes. Rövid fárasztás után szákba tereltünk egy 15, 7kilós tőpontyot, ami Squid&Octopus bojlira éhezett meg.

Szákolás közben a középső botomon is kapás volt! Amíg én fárasztottam a szomszédom ellátta a megfogott halat. A megakasztott hal nagyon komolyan védekezett, mivel a horgászhelyem előtt nagy akadó található ezért csónakkal mentünk elé. Negyedórás fárasztás után sikerült megszákolni egy hatalmas aranysárga tőpontyot. A mérlegelésnél derült ki, hogy 20 dekával nagyobb eddigi legnagyobb halamnál, a mérleg 20, 5 kilót mutatott,Fish+Robin Red bojlit vett fel. Csalizás után visszakerültek a botot a bójához.

Az éjszaka fogtam még három kisebb pontyot,meg két nagyobbat egy 15 és egy 16, 8 kilósat. Reggel füstölős kapásra ébredtem a szomszédomat nem akartam felébreszteni ezért egyedül ültem a csónakba a fárasztás félóráig tartott, aminek a végén sikerült megszákolni egy 18, 5 kilós tükörpontyot , ami fűszeres bojlira kapott. Ezután Pistával lefényképeztük az éjszaka halait, majd visszanyerték szabadságukat! Mivel világosban eddig nem nagyon volt kapás elkezdtem összepakolni. A csendet kapásjelző hangja törte meg. A fárasztás ismét csónakból történt 20-25 perc elteltével felfeküdt a vízre egy óriási tükörponty, látható volt, hogy 20 feletti! A méréskor derült ki, hogy jól saccoltunk a mérleg 21, 5 kilót mutatott. Ismét egy új rekord, szintén Fish+ Robin Red bojlira. Ezután már nem volt több kapás.

Úgy gondolom ez volt életem horgászata ezt nagyon nehéz lesz felül múlni!

Gellérfi Lajos


Szólj hozzá

gabika755
2013-02-22 13:09:02
Szia Lali!Olvastam az írásodat és szeretnék tanácsot kérni tőled,tőletek Harsánnyal kapcsolatban.Idén április közepén megyünk Harsányba.Az 5-ös hely volt egyedül szabad.Tudsz,vagy tud valaki tanácsot adni milyen távon érdemes ezen a helyen pecázni?Előre is köszönöm!

Kovács Dani
2012-03-30 17:05:13
Csatlakozok az előttem szólókhoz. Nagyon szép halak és Gratulálok! Viszont érdekelne, h h engedélyezték a behúzást és a csónakból fárasztást?
Üdv Dani

Ritter Zoltán
2012-03-19 22:04:59
Gratulálok Lali jó peca volt,tavasszal találkozunk és horgászunk egy jót.üdv Zoli

Ruff
2012-03-19 21:42:02
Gratula Lali!!! Fasza vagy mint mindig, de ne feledd, hogy a Megveszed Megbánod bojli a legjobb :D

Hati
2012-03-19 19:37:39
Gratulálok Lali itt is. :)))

Pető György
2012-03-19 15:53:40
Gratulálok!
Szerencsés vagy egyrészt hogy ilyen közel laksz egy remek pecahelyhez, (sok horgász a fél karját odaadná), másrészt a remek fogásért!
Kívánom azért hogy egyszer megdőljön az a rekord. ;)
Bye.