Bojlikészítés - 3. rész, a kötőanyagok jelentősége

2010-03-18 23:40:40 • bojlikészítés
hozzászólások: 40
 szavazatok: 48

Bojlikészítés - 3. rész, a kötőanyagok jelentősége

A bojlikészítés sorozatunk 3. részében a kötőanyagok csoportosításáról, jelentőségéről és az ajánlott adagolásokról beszélgetünk. Jó szórakozást a videóhoz!

Szólj hozzá

Száraz Gyula (carper)
2012-04-19 13:50:57
Üdv.Gábor
Ma volt idöm és össze sikerül dolgozni a lebegö bojli, kiszárított és ujradarált anyagát.Nem is lebegett ujragyúrás után, hanem omlós volt a tészta. Csak 10 tojásra +2 tojás és +5% tejsavópor+5% glutén hozzáadásával lett dolgozható a massza.

Száraz Gyula (carper)
2012-04-19 13:36:14
Üdv.Gábor
Ma volt idöm és össze sikerül dolgozni a lebegö bojli, kiszárított és ujradarált anyagát.Nem is lebegett ujragyúrás után, hanem omlós volt a tészta. Csak 10 tojásra +2 tojás és +5% tejsavópor+5% glutén hozzáadásával lett dolgozható a massza.

stepe
2012-04-17 17:49:38
Szia Robi!
Nem értettelek én félre :)hanem attól féltem hogy főzés során túl sok fehérje megy meg és aminó is egyben.Ezért gondoltam hogy tennék plusszba (amugy szinte mindenki használja az aminósavakat ilyet olyat amolyat)Most például az ohat3-ra készülök pár napra de hogy savas vagy lugos azt sajna nem tudom alig találtam valami kevés írást,annyit tudok iszapos mederfenék 1.5-2méteres vízzel kagylópadokkal tarkítva.Van már egy büdös halas receptem ami többnyire bevált már pár tavon(Harsány,Verba)csak gondoltam még finomítok rajta :))).Tudom én hogy nincs tökéletes bojli minden vízre (bárcsak lenne habár imádok kotyvasztani ,már az asszony is eltűri:)))))) )no meg a csali messze nem a legfontosabb mert az egész partiban elég sok a befolyásoló tényező ugymint halak tartózkodása ,időjárás ,légnyomás stb stb..Esetleg ha voltál már Ohati3-on bármilyen tanácsot segítséget szivesen elfogadok.
Tisztelettel Stepe (C&R mindenek felett)

Végh Róbert
2012-04-16 21:45:47
Szia Stepe!

Részben félreértettél!
De máshogy kérdezek hogy tisztázzuk: Mit szeretnél elérni a plussz aminókkal? Amúgy nincs minden vízre egységes adagolás! Be lehet lőni egy adott vízre egy bojlit egész jól csak rengeteg vele a munka és sok időt és anyagi ráfordítást igényel!!! Tudom mert csináltam! Ja és nem kell hozzá külön aminó !:-)) Szerintem!:-)))))
Milyen jellegű vízre készítenéd a bojlit? Sekély mély savas lúgos ? Milyen vízhőfokra alcsony (12 fok alatt) magasabb (12-18 fok) magas (18 fok felett)? milyen a fehérhalállomány és összetétel?
Ezeket nem ártana tudni mivel én még nem találkoztam az univerzális golyóval. Bár sokak szerint létezik!!!!:-))))

Koller Péter
2012-04-16 15:02:38
Csirkemáj:
Fehérje-20%, Zsír-3,7%, Szénhidrát-3%
Túktojás:
Fehérje-13,3%, Zsír-10,8%, Szénhidrát-0,6%

stepe
2012-04-16 14:16:15
Köszi a választ ki is próbálom a májas dolgot.Egyébként egy tojásnak kissebb a beltartalmi értéke mint ugyanannyi májnak(gondolok itt amino és fehérjére)?lehet megpróbálok egy fele máj fele tojásos golyógyúrást :))))
Tisztelettel Stepe