Bojlikészítés - 4. rész, hallisztek, sörélesztő, vitamelo

2010-06-09 23:10:43 • bojlikészítés
hozzászólások: 66
 szavazatok: 74

Bojlikészítés - 4. rész, hallisztek, sörélesztő, vitamelo

A bojlikészítés sorozat 4. részében a hallisztekről, a sörélesztőről és a vitameloról beszélgetünk Szilárddal. Mindenkit felkészítünk rá, hogy ez se egy laza kis szórakoztató videó, ami mellett ki lehet kapcsolódni..... Aki ilyenre vágyik le se játsza, viszont akit érdekel némi háttérinformáció annak lehet, hogy tetszeni fog :) Jó szórakozást a videóhoz!

Szólj hozzá

Ráday Roland
2014-05-03 12:29:15
Sziasztok! Ha nem is a Gábor, de nem tudna valaki segíteni az előző kérdésemben?
Köszönöm

Ráday Roland
2014-04-13 19:58:11
Szia Gábor! A kérdésemből ki fog derülni, hogy nem ebből élek:-)
Van itthon etetőanyagom, hallisztem, borjú tápszerem, betainom, fehérjekoncentrátumom(PL-68), szójafehérjém (HP-300), sertés hemoglobinom! Lehet ebből valamit kihozni, mondjuk etetésre? Milyen arányokkal?
Nagyon megköszönném, ha tudnál segíteni!
Roland

Molnár Sándor
2012-12-02 15:50:23
Szia Gábor!
A tó ahol horgászom (Merenye) az édes izek nem nagyon müködnek.
Inkább a büdös májas illetve füszeres izek. Mivel még soha nem gyártottam bojlit ,de nagyon szeretném kipróbálni tudnál nekem ajánlani konkrét receptett . Az is jó ha meg mondod hol találok ilyet ami használható?
Még egy kérdésem lenne horgászat elött mennyivel készitsem el a bojlit és addig hol és hogyan tároljam.
Válaszod elöre is köszönöm!
Üdv.

Jocy1881
2012-06-07 23:06:56
Üdv.

Megnéztem mind a 3 videót nagyon jók lettek gratulálok!
Ennek örömére és felbuzdulásomra, Gábor instrukciói alapján összeállitottam egy mixet.
Ami a következő:

Szójaliszt - 10%
Kukoricaliszt - 10%
Halliszt - 30%
Sörélesztő - 10%
Vitamelo - 10%
Bolharák - 2%
Magvak - 5%
Rizsliszt - 15%
Buzakorpa - 8%
ehez jönne még kb 40-50ml kagylós aroma és kb 8-10 tojás
és 1-2 EK. olaj

Nem tudom mennyire lenne jó ez a mix, azért is irok ide!
Várok minnél több véleményt, kritikát.
És ha kérhetem akkor azt is irjátok le ha valami nem jó és miért.
ide is irhattok: jocy1881@freemail.hu

köszönöm!

Honyák Gábor
2012-03-19 11:20:22
Szia Roland!

A májat tudod használni tojás helyett kötőanyagnak. Elméletileg minden máj jó lenne, de a gyakorlatban a csirke meg a pulyka a legjobb mivel azokban van a legkevesebb ín, így könnyű ledarálni.
Gábor barátom használja rendszeresen a csirkemájat, egy kg szárazanyaghoz durván 0,8kg csirkemájat szokott számolni. Ezt kétszer átdarálja egy finom lukú darálón és gyakorlatilag egy májpépet kap. Ezt keveri a szárazanyaghoz, a tészta a tojásoshoz képest egy kicsit ragadósabb lesz, jól lehet vele dolgozni és a májjal készült bojlik szerintem gyorsabban száradnak mint a tojásosak.

A vér önmagában nem lenne egy rossz anyag, de ugyebár rendkívül gyorsan romlik, én nem merném bojliba rakni a folyékony csirkevért, több veszélyt is látok...

Üdvözlettel
Honyák Gábor

Kovács Szilárd
2012-03-18 16:03:06
Szia Roland!
Ilyen formában ahogy neked a rendelkezésedre állnak ezek az anyagok, nehéz felhasználni! Maximum pépesíted a májat és víz helyett vért használsz az etetőanyagban! Ez biztos, hogy jó, de fontos, hogy friss legyen. A mellékhatás annyi lesz, hogy így mindenféle halat oda fogsz tudni vonzani az etetésre!!! Keszegfélék, kárász harcsa ugyan úgy szereti ezeket az anyagokat.
Ha tudnád szárítva és porrá őrölve lisztként használni, akkor mind a kettő nagyon jó anyag, és a romlásveszély nagymértékben csökkenni fog!!!