Halzona On Tour - Székesfehérváron 2. rész

2011-02-27 22:38:14 • Halzona On Tour
hozzászólások: 16
 szavazatok: 41

Halzona On Tour - Székesfehérváron 2. rész

A második részben átalakítjuk a receptet, eljutunk a gyúrásig és számtalan tévhitről beszélgetünk...
A tervezet már összeállt így alapanyagról alapanyagra végig megyünk a recepten és átalakítjuk egy oldódó receptté. Egy igazi tavaszi fűszeres golyó készül. Újabb fél óra elteltével végre eljutunk a gyúrásig :) de természetesen most se hiányoznak a kitérők. Jó szórakozást a vágatlan Halzónához!

Szólj hozzá

Kovács Szilárd
2011-03-02 08:41:08
Szia György!
Igazából mindegy mekkorát veszel, mert ha nagyobb mint a tölcsér, akkor kell csinálni műanyagból egy közdarabot és már működik is. Nekem is úgy van........ Nem kell extra dologra gondolni te magad is ki tudod vágni egy darab műanyagból a megfelelő méretet.

Pető György
2011-03-01 20:56:55
Nézegettem a húsdarálókat, melyik mérethez lehet csatlakoztatni a bojli kinyomó tölcsért?
Mert láttam 5-8-10-22-32 coll-os tárcsaméretűt.
Valóban olyan árban mozog mint a leggagyibb kinyomó pisztoly.
Kösz a tippet ;)

Végh Róbert
2011-03-01 20:27:53
Sziasztok!

Bocs de el vagyok havazva!:-(((
A légnyomásos témából szerintem cikk lessz mert kicsit terjedelmes!
Az "optimális tartományt " nagyon jól írta Szilárd. Azomban elég komplex a téma.
Üdv:Robi

Kovács Szilárd
2011-03-01 20:27:32
Szia György!
Teljesen igazad van abban, hogy sokat kell kísérletezgetni és ilyen szempontból egy kicsit egyszerűbb helyzetben vagyunk, főként én mivel már elég régóta kísérletezgetek oldódó golyókkal és ezek minél sokrétűbb felhasználásával!
Tényleg rengeteg féle formában lehet hasznosítani és sok olyan dolgot lehet vele megoldani, ami olcsó hatékony és máshogy nehéz megcsinálni, vagy meg sem lehet.......
Mivel ilyen sok kérdés vetődik fel még mindig ezzel a témával kapcsolatban, nekiállok és összeírogatom ezeket és meglátjuk mit lehet kihozni belőle. Cikk vagy videó formájában kicsit még mélyebben belemászunk a témába :)

Tar Sándor
2011-03-01 18:31:12
Helló Gábor!!
Nemrég irtam egy emailt az info@bojli.com-ra ,nem tudom milyen gyakran van időd nézni és válaszolni rájuk.

Pető György
2011-03-01 18:00:05
Köszönöm a válaszokat!
Tulajdonképpen akkor az oldódó bojlik jelenthetik az átmenetet a feeder és bojlis horgászat között, legalábbis nálam, de ez csak egy leegyszerűsített gondolkodásmenet, nem fedi a valóságot.
Aki max. egy napra megy le pecázni valahova célszerű ezeket erőltetni, mert egy kis gyakorlattal magunk állíthatjuk be az oldódási időt és az ízt.
Szilárd az előző részben mondtad, hogy ha van kérdésem mondjam, de tulajdonképpen itt már csak a komplett oldódó receptekre vagyok kíváncsi, ill. hogy melyik összetevőkkel lehet variálni, de ezek jó részét már meg is válaszoltátok.
Az a baj, hogy messze vagytok helyileg, mert nem tudom a többiek hogy vannak vele,de én a személyes tapasztalatszerzést többre tartom bármilyen írott anyagnál.
Ha látom, szagolom, tapintom, ha valami nem stimm. rögtön kérdezem, ezt nem pótolja semmi.
A videók elég jól visszaadják a feelinget, megállíthatom, visszatekerhetem, így most már csak abban reménykedem, hogy minél több ilyet készítetek.
Rengeteg még mindig az olyan instrukció, hogy "érzésre", ezt nem lehet betanulni vagy írott anyagból adagolni ezt tapasztalni kell.
Pl. hogy ha a golyókba magvakat tesztek, de milyen állagban? Liszté őrölt, darabosra őrölt, esetleg egészben, és hasonlók.
Ha csak a golyók felhasználásig tartó tárolását nézzük (ahol szintén el lehet cseszni egy egész garnitúrát) több tucat variáció lehetséges.
Fagyasztva, sózva, cukrozva, páratartalom és hőmérséklet tartományt szem előtt tartva, szellőztetve vagy vákum csomagolva, stb...
Nektek ez a kisujjatokban van , de nekem/nekünk ezt vagy ki kell tapasztalnunk, vagy meg kell kérdeznünk.
Mivel a bojlikészítés nem olcsó mulatság én ezutóbbit választanám.
Még egyszer köszönöm a válaszokat és várom a harmadik részt.
Üdv!