Hírek

FEHOVA 2011

Halzona.hu szerkesztőség  

Schönek Tibi ellátogatott fiával Tamással a Fehovára...

Vannak olyan emberek, akik szentül hiszik, hogy nélkülük kiállí­tás nem is létezik. Valahol a szí­vem mélyén én is közéjük tartozom.
Fentiek ismeretében nem csoda, ha idén is felkerekedtem Tamás fiammal, hogy a 17. alkalommal megrendezésre kerülő Fegyver-, horgász-, vadász kiállí­tást megtekintsem.
Előzetes információim szerint a horgász szekciót alig egy tucat kiállí­tó képviseli, í­gy ennek fényében nem túl nagy durranásra számí­tottam.
Odaérkezve parkoló volt bőven, beigazolódni látszott az előrejelzés. Pénztárnál kevesen voltak.
Jegyárak: Teljes áru 2.000,-Ft; Diák: 1.200,,-Ft; Kedvezményes: 1.200,-FT.
Tamás diákigazolványa és az én sporthorgászból kivágott kedvezményre jogosí­tó kuponom is 1.200,-Ft, í­gy 2.400,-Ft-ért 2 db jegy birtokában 1 perc alatt bejutottunk.
Ami itt fogadott, az minden elképzelésemet alul múlta.
A horgász rész alig 5 perc alatt körbejárható volt. Rengeteg kiállí­tó hiányzott, kicsik és nagyok egyaránt.
Na ennyit az első benyomásokról, lássuk azt ami van.
 


A legnagyobb stand (300 m2), az ENERGO-soké. Külön bevásárló központot állí­tottak fel a kiállí­táson belül (kosárral, őrökkel, pénztárgépekkel). Ami a kí­nálatukban szerepel, azt mind kihozták (felszereléseket, etetőanyagokat, kemping cikkeket).
 



Üdí­tő szí­nfolt volt az AKVÁRIUM INSTALL nevű cég döbbenetesen nagy akváriuma. A legalább 25 m3-t vizet tartalmazó üvegkád tele volt különféle halak tömegével. Érdekességként búvár úszott közöttük, amikor elfáradt Magyar Szilárd rakós, botos bemutatót tartott a szép számmal egybegyűlt közönségnek.




Az úszóiról hí­ressé vált CRALUSSO a szokásos kiállí­tásával jelent meg, a lapos, buborékolós úszólebegtetős fallal, valamint néhány akváriummal, melyben különféle úszók lebegtek.



DAIWA. A név kötelez, nagy placc, kevés, de nagyon igényes kiállí­tási anyag. Főleg az orsók terén nagy választékkal.



 

PERFECT. A mindig mosolygós Magyar Szilárd vezetésével, hozta a szokásos szí­nvonalat. Volt minden, aprócikk, bot, orsó.



CARPZOOM. A szokásos csalikon kí­vül a prospektusukban található aprócikkek is megvásárolhatóak voltak, igen kedvező áron.




BIG CARP. Az széles etetőanyag választékáról ismert cég tavaszi felkészülés jegyében jelentős mennyiségű csalival várta a látogatókat. Christian Schlott szaktanácsadásával próbálta útba igazí­tani az érdeklődőket.



DECATHLON. A sportóriás ezúttal a halfárasztás élményét nyújtó szerkezeten túl, ruházati cikkeket és horgász felszereléseket is hozott, amik helyben megvásárolhatóak voltak.
 


MMX. A győri fiuk áthozták a cuccokat a HIT-ről.



Volt még pár kiállí­tó csónakkal, radarral és egyéb horgász felszereléssel.
Nekünk vasárnap 12 óra és 16 óra között ennyi fért bele, a kiállí­tókban szegény FEHOVA-ba.
Abban csak reménykedni tudok, hogy ez a tendencia megfordul, ismét lesz hatalmas horgász kiállí­tás és évek múlva még mindig FEHOVA lesz és nem FEVA.

Schönek Tibor és Schönek Tamás