Hírek

Horgászkiállí­tás a HIT csarnokban 2011

Halzona.hu szerkesztőség  

Pénteken a kiállí­táson jártunk és körülnéztünk egy kicsit...

Sajnos elég rossz szájí­zzel indultunk neki a pénteki pesti útnak. Nem engedték meg hogy forgassunk, jobban mondva ez volt az utolsó döntés. Csütörtök délután még úgy nézett ki hogy minden rendben, majd kaptunk egy telefonhí­vást hogy mégsem forgathatunk.

Nem hagy nyugodni az érzés, hogy ez kevésbé a forgatás mint a Halzóna ellen szólt, de hát ilyen az élet. Úgy gondolom a tavalyi Fehovás cikkem megtette a hatását és egyre kevésbé kí­vánatos az efféle vélemény nyilvání­tás. Pedig jó lett volna pár interjút készí­teni, elbeszélgetni látogatókkal... na majd megyünk oda kamerával ahol szí­vesen látnak minket.

Na de nézzük mit láttunk a kiállí­táson. 
A már szokásosnak mondható kialakí­tással találkoztunk volt egy kiállí­tó és egy árusí­tó rész. A szokásosnál levegősebb volt a kiállí­tó rész látszólag kevesebb kiállí­tóval, de látogató volt szépen. A néhány alap nagykeren kí­vül (spro, nevis, perfect, starbaits, milo, trabucco, kkarp, haldorádó...) jelen voltak Magyarország etetőanyaggyártói és pár kisebb cég.

 

Megjelent Magyarországon is a Brichi aprócikkpalettája amit már Ausztriában is láttunk.

 

Olyan dippekkel találkoztunk amik már látszólag inkább a horgászoknak mint a halaknak készültek az ember már szinte bele akart harapni. Ha nincs kapás érdemes szagolgatni, hihetetlen jó illatuk van.

 

Pelletek terén úgy néz ki a csomagolás kezd most előtérbe kerülni, ha már nehéz mit kitalálni. Nem kis pénzért kí­nálja több cég is a dobozos pelletet, illetve az úgynevezett pellet-packet, amiben nem csak a pellet található meg hanem a különböző kiegészí­tők is. Kí­váncsian várom a következő fejleményt.

 

Már régóta piszkálja a fantáziánkat a legyezés. A kiállí­táson nem csak légykötés bemutatót láthattunk hanem ki is próbálhattuk a legyező mozdulatokat. Eléggé viccesek voltak az első kí­sérleteink :)

 

Ugyan annyira nem szoktam figyelni a rakós botokat, de idén mintha kevesebb lett volna kint, viszont ami pozití­v, hogy természetesen most is kézbe vehettük őket.

 

Shimanoval nem igen találkoztunk, de azért orsó volt szép mennyiségben a kiállí­táson. Aki elég pénzt vitt magával az még egy Basia-t is haza vihetett :)

 

A KKarp standon felfedeztünk egy Krusha-t, ami a már ismert Korda termék egy új verziója. Elsőre szembetűnőek voltak a fém tüskék a termékben. Azt hittem alumí­nium, de az eladó kioktatott hogy rozsdamentes acél mert hogy fogja a mágnes. Acél az ugyan lehet de rozsdamentes nem ha fogja a mágnes. Elmondása szerinte ez azért jobb, mert akár a tigrismogyorót is szét lehet vele törni amit a Korda nem tud.. Hát nem tudom, kemény pelleteket törtünk a Korda-val is és ne feledjük műanyagból ekét is készí­tenek :)
Amikor azt mondtam, hogy nem látom sok értelmét az volt a válasza, hogy azért mert nem értek hozzá... miután ezt még egyszer elismételte, inkább ott hagytam mielőtt komoly vita lett volna. Na kérem ez ám a stí­lus....

 

Ennél többet nem igazán tudok í­rni a kiállí­tásról, természetesen ott voltak a szokásos termékek, legyen az egy radar vagy csónakmotor, pár sátor, horgászfelszerelések.... de igazán semmi extra. Beszéltem pár emberrel és mindenki azt mondta hogy kisebb volt és sajnos hiányzott pár jelentős márka.

Ami még nagyon érdekes hogy pár nagykeres ismerősöm azt mondta, hogy a Fehovára idáig 6 horgászkiállí­tó jelentkezett. 
Ez egy intő jel, nem tudom merre megyünk de sajnos az irány nem túl jó. Összességében szerintem elmondható, hogy a Pontyshow volt az elmúlt időszak egyik legszí­nvonalasabb kiállí­tása Magyarországon.

Honyák Gábor

Címkék: