Hírek

20. Pontyfogó Világbajnokság Belgrád megnyitó

Halzona.hu szerkesztőség  

A mai napon nem csak az első kapitányi értekezleten vannak túl a résztvevő országok, hanem egyben ki is húzták a szektorokat. Az esti megnyitót követően most már csak annyi van hátra, hogy az országok holnap reggel 8-kor kihúzzák a szektorokon belüli helyüket és indulhat a verseny...de ne fussunk ennyire előre...

A mai napon nem csak az első kapitányi értekezleten vannak túl a résztvevő országok, hanem egyben ki is húzták a szektorokat. Az esti megnyitót követően most már csak annyi van hátra, hogy az országok holnap reggel 8-kor kihúzzák a szektorokon belüli helyüket és indulhat a verseny...de ne fussunk ennyire előre.

A már megszokott módon a versenyt megelőző kapitányi megbeszélés ismét gazdag volt izgalmakban. Rob Hughes az Angolok csapatkapitánya felvetette például, hogy előreláthatólag egy fogásban szegény versenyre számí­thatunk és a környéken több halbolt is található, ahol élő hal vásárolható, hogyan fogja ezt kezelni a rendezőség? Miután a szervezők ismét kaptak levegőt, komolyabb biztonsági intézkedéseket í­gértek.
A kapitányi megbeszélések nem csak a kérdések megvitatását szolgálják, de itt mindig lehetőség van a kapitányok számára egy-egy kötetlen beszélgetésre is. Ez idő alatt a Magyar Csapat versenyzői és segí­tői megfőzték az első adag magokat és előkészí­tették felszereléseiket.

A 2018-as világbajnokságra 16 fővel érkezett a Magyar Válogatott.
Papp József szövetségi kapitány
Tóth Zoltán szövetségi kapitány helyettes
Haraszkó Csaba delegált
Kósa Gabriella médiafelelős
Varga Tamás médiafelelős
Fekete Károly segí­tő
Kovács Gábor segí­tő
Szalók József segí­tő
Banka Pál versenyző
Gerencsér Gábor versenyző
Gazdag Zoltán versenyző
Roskó Péter versenyző
Győri Mihály versenyző
Halász Attila versenyző
Honyák Gábor versenyző
Végh Róbert versenyző

A Magyar csapat holnap 13.-nak húzza ki a szektorokon bellüli helyeket, a húzási sorrenden fellül ma kihúztuk, hogy melyik csapat melyik szektorban foglal helyet.

Az A szektorban Gazdag Zoltán és Roskó Péter, a B szektorban Banka Pál és Gerencsér Gábor,
a C szektorban Győri Mihály és Halász Attila kezdi majd meg a versenyzést.

Ma este 6-kor volt egy gyors megnyitó, az időjárásra való tekintettel több részt is kihagytak a ceremóniából. Egy csapat technikai okok végett nem érkezett meg a versenyre, í­gy 27 ország volnúlt fel a Száva partján.
Szerda reggel 8-kor sorsolás, majd indul a verseny...holnap friss infókkal jelentkezünk!