Hírek

Megtörtént a visszatelepí­tés Móron!

Halzona.hu szerkesztőség  

Feltehetően senki sem várta annyira az 1-es tó lehalászását, mint a Szepi. Végre mindenki választ kap a régi kérdésre ami az árví­z óta szürke felhőként kering Móron, vajon mennyi hal ment el a kettes tóból és mennyit "fogott" meg az 1-es...

 Az idei árvizek sok fejfájást okoztak Európa szerte és sajnos ebből kijutott a móri 2-es tónak is. Nagy szerencse a szerencsétlenségben, hogy az 1-es tó sok halat megtartott, talán az akadók végett... lényeg a lényeg mozogtak benne a nagytestű pontyok de senki sem tudta, hogy mennyi hal van a tóban egészen a hétvégi lehalászásig.

A hétvége során (okt. 23.) átkerültek az átmeneti otthonukból ismét a 2-es tóba. Szepitől a következő adatokat kaptuk a lehalászást követően:

"A mai lehalászás során visszakerült összesen 93 mázsa ponty 4-15 kg-ig, melyből 78 db 10 kilót meghaladó 12,5 kg-os átlagsúllyal; továbbá 21 mázsa amur 7,48 kg-os átlaggal a tóba. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a nagytestű (15 és 20kg feletti) pontyok egy része elúszott az árral. Ezek pótlása hamarosan megtörténik. Hatalmas mennyiségben maradt 5-15 kg-ig ponty, melyek mától újra a II.-es tóban várják a Horgászokat

Ezúton köszönöm meg Horgásztársaim megértését, akik tudomásul véve a természeti csapás okozta károkat mégis minket választottak szórakozásuk, kikapcsolódásuk helyszí­néül. Sok szeretettel várjuk a már nálunk horgászó sporttársakat és leendő új pecásokat az év hátralévő részében. Szí­vesen látunk mindenkit a Móri Ezerjó-tó partján kellemes időtöltésre. Tegye meg Ön is, töltődjön fel nálunk a nemszeretem hidegek beállta előtt."