Hírek

Napijegy vs. SZÉP kártya?

Halzona.hu szerkesztőség  

A tavalyi évben is sokan finanszí­rozták horgászatukat Üdülési Csekkből. Ennek úgy tűnik, vége…

A tavalyi évben is sokan finanszí­rozták horgászatukat Üdülési Csekkből. A minimálbér összegéig kérhető csekk, mint készpénzt helyettesí­tő fizetőeszközt használtuk fel, többek közt napijegy vásárlásra. Országszerte sokszáz tavon tudtuk í­gy csökkenteni a kiadásainkat. Ennek úgy tűnik, vége…

A jogalkotók átdolgozták a rendszert, s a bevezetésre került Széchenyi Pihenő Kártya. Röviden: SZÉP kártya. Úgy tűnik, sok rés van még a rendszer pajzsán. Nem térnék ki most másra, csak a számunkra legfájóbbra. Eleddig úgy tűnik, nem költhetjük el a kártyán lévő összeget pecára.

Egy hí­res hazai horgászví­z internetes oldalán az alábbi válasszal keskenyí­tették el a széles tavaszi jókedvünk:

A SZÉP kártya bevezetését követően az elfogadó hellyé válás feltételeit mi is megvizsgáltuk. Sajnos az üdülési csekkel ellentétben a horgászat mint szabadidős tevékenység a SZÉP kártyáról szóló jogszabályok alapján nem támogatott, ennek megfelelően annak egyik alcí­mébe sem sorolható be.

A hatályos jogszabályok alapján a társaságunk számára jelenleg ezért nem lehetséges a Szép kártya elfogadása.

Amenyiben a jogalkotó változtat az elfogadási feltételeken és a horgászat is támogatott tevékenység lesz társaságunk soron kí­vül csatlakozni fog az elfogadó helyekhez.

Mivel a probléma mindannyiunkat érint, azt hiszem, helye, ideje lenne valami komoly civil kezdeményezésbe kezdeni végre.

Szegleti Gábor