Hírek

20. Pontyfogó Világbajnokság Belgrád 2018. október 3-6.

Halzona.hu szerkesztőség  

Idén immár 20. alkalommal kerül megrendezésre a Pontyfogó Vilábjanokság, amin természetesen Magyarország is képviselteti magát. 2018-ban Szerbia a házigazda, a rendezvény Belgrád szí­vében található Száva holtágon kerül megrendezésre...

Idén immár 20. alkalommal kerül megrendezésre a Pontyfogó Vilábjanokság, amin természetesen Magyarország is képviselteti magát.
2018-ban Szerbia a házigazda, a rendezvény Belgrád szí­vében található Száva holtágon kerül megrendezésre.
28 ország, 3-3 csapattal képviselteti magát, í­gy 84 csapat mérheti össze tudását és szerencséjét 72 órán keresztül ezen a páratlan versenyen. A pálya 3 szektorra van felosztva, minden ország 1-1 csapata foglal helyet 1-1 szektorban. A magas létszám miatt az egyes szektorok ketté lettek osztva, úgynevezett szubszektorok kerültek kialakí­tásra, í­gy 1-14 pont között kaphat 1-1 csapat. A három csapat összesí­tett pontszáma határozza meg a végén az országok ranglistáját.

Ez a Száva holtág komoly kihí­vások elé állí­tja a 28 ország válogatottját.
A pálya nem túl széles, 200-250m-re vannak egymással szemben a csapatok és elég sűrűn lettek kibökve a helyek. Kavicsos part, kristálytiszta ví­z és parti hí­nársáv jellemzik ezt a pályát. A parti egyenletesen mélyülő szakasz után következik egy hirtelen törés, majd a ví­zmélység elérheti a 10-11 métert is.
Az edzések során az országok a parti hí­nársáv szélén és a növényzet között egyaránt fogtak halakat és előreláthatólag a ví­zközti horgászat is előtérbe kerül.
Nem számí­tunk halban gazdag versenyre, van olyan ország aki azt mondja, hogy ha mind a három szektorban fog az adott ország halat akkor már ott lehet az élmezőnyben. A kevés telepí­tett ponty mellet az 1-1 ősállomyányból származó ponty, vagy amur egyaránt átrendezheti a versenyt.

Pár nap múlva okosabbak leszünk!
Holnap megnyitó és szerdán kezdődik a viadal.

A Halzónán folyamatosan friss információkat találtok a 20. Pontyfogó Világbajnokságról!