Hírek

20. Pontyfogó Világbajnokság Belgrád 2018. véget ért a verseny

Halzona.hu szerkesztőség  

Véget ért a verseny Belgrádban...

Véget ért a verseny Belgrádban...
Egy halban szegény és rendezésben még szegényebb versenyt zárt ma 27 ország 81 csapata Belgrádban.
Az Ukránok csapatban megvédték cí­müket mindössze két hallal, a Horváthok lettek a másodikak, az Angolok a harmadikak. A párosok versenyét a végére 42 kg-al, jelen esetben kimagaslóan nyerték a Litvánok, második és harmadik helyen is 1-1 hallal végeztek az Ukránok és Angolok.

Mi ebből a tanulság? A Fips-nek a felelősége vitathatatlan, hogy lehet egy ilyen halban szegény ví­zre vinni egy világversenyt, csupán azért mert a Szerb szövetség komolyabb telepí­téseket í­gért. Ez egyből magyarázatot is ad arra, hogy miért maradt el a világbajnokság előtti felkészülési verseny, mekkora botrány lett volna akkor?

A jövőben el kéne azon gondolkozni, hogy ha egy ország pályáz egy világverseny megrendezésére, milyen feltételeket kell neki teljesí­teni, például 1 évvel a tervezett VB előtt rendezzen egy 50-70 csapatos versenyt a tervezett pályán, ahol a szervezés és a fogott halmennyiség is megfelelő.

Ha valaki azt gondolja, hogy a halfogás itt a legnagyobb gond, vagy a rossz versenyszervezés, gondoljon bele azoknak a csapatoknak a helyzetébe akik rengeteg időt és pénzt feláldozva eljutottak ide és a Fips és a Szerb szövetség megfosztotta őket a versenyzéstől, lehet az életben többet nem lesz hasonlóra lehetőségük!