Hírek

Pontyfogó Világbajnokság 2013. szeptember 23-29. Portugália, Montargil

Halzona.hu szerkesztőség  

Szombaton szeptember 21.-én elutazott Portugáliába a Magyar Pontyfogó Válogatott kerete. Céljuk egy emlékezetes eredmény elérése...

Szombaton szeptember 21.-én elutazott Portugáliába a Magyar Pontyfogó Válogatott kerete. Céljuk egy emlékezetes eredmény elérése. A világversenyen a 2013-as Pontyfogó Országos Bajnokság élén végzett klubja, a Tubertini Maros Mix Carp Club Team képviseli hazánkat. Fekete Károly - Roskó Péter, Szirmai Tibor – Tóth Zoltán és Banka Pál – Bodó Ferenc párosok. Sándor Barnabás és Bosnyák Tamás tartalékosként csatlakozik a delegációhoz.

Válogatottunk pár hete néhány fővel kiutazott a helyszí­nre és előzetesen felderí­tették a terepet. Kipróbálták a kidolgozott és itthon jól működő taktikákat, etetőanyagokat, csalikat. Nagy megnyugvásunkra minden a legnagyobb rendben működött Montargilban is. Rengeteg új információt gyűjtöttek az ottani horgászoktól, a közelben lévő horgászboltoktól és minden helyi forrásból. Ezeket felhasználva, becsiszolva az egyébként is jó fogást mutató taktikába, magabiztosan vágtunk neki a több mint 3000 km-nek. Az úton történtekről folyamatosan és megérkezésünkről is tájékoztatni kí­vánjuk az Érdeklődőket.

A verseny 72 órás nonstop jellegű. Szeptember 25-én déli 12-kor kezdődik és 28-án 12 óráig tart. Versenyzőink felkészültek, roppant elszántak. Büszkén húzzák magukra a nemzeti szí­nű egyenruhát. Mindent megtesznek Magyarország pontyfogó sportjának öregbí­téséért, szabályos kereteken belül.

Naponta tájékoztatást adunk a történtekről és a verseny aktuális állásáról.
"A sport megtaní­t becsületesen győzni vagy emelt fővel veszí­teni. A sport tehát mindenre megtaní­t."

Hajrá Magyarország!

Nagy Csaba